U bent hier: Home - Programma

Datum Tijd Dienst Locatie Opmerkingen Bijlage
22-09 10:00 Meditatieve wandeling verzamelen bij De Smaeckkamer, Westerhoutplein 6 in Beverwijk

Hoe heerlijk is het niet om even los te komen van de dagelijkse sleur en om de dingen van het dagelijkse leven met andere ogen te bekijken. Te midden van zoveel lawaai en prikkels die ons afleiden wil onze ziel op adem komen. Dat kan door een meditatieve wandeling door Westerhout in Beverwijk aan de hand van gedichten die gaan over de natuur en die geschreven zijn door Tine Kalverboer, een natuurgids. Na afloop van de wandeling die ongeveer een uur duurt wisselen we onze ervaringen over de wandeling uit in De Smaeckkamer, dat is een eetgelegenheid in Beverwijk.

Meer informatie en aanmelding: ds. Sylvia Neuféglise – Vermeer. Tel: 06-12652833

24-09 19:45 Leeskring Levinas Morgensterkerk

Emmanuel Levinas (1906-1995) was een Frans-Joodse filosoof. Hij wordt wel gerekend tot de belangrijkste denkers van de twintigste eeuw. Zijn filosofie kun je kernachtig uitdrukken in de zin:  het is de ander die mij tot ik maakt. Dit najaar wordt een aantal van zijn teksten gelezen en uitgelegd, onder leiding van Jan Henneman. De groep komt bijeen op de 2e en 4e maandagavond van de maanden september-december, te beginnen op 24 september van 19:45 tot 21:45 uur.

We beginnen dan met het kijken naar een interview met als titel ‘Jij die mij aanziet’. Het gesprek zal ook gaan over de toepassing van Levinas’ denken in de huidige tijd.

03-10 19:00 Leerhuisavond: Met een boek vol zilverwerk

De VVP Noord-Holland, het Leerhuis Kennemerland en de commissie Kerk & Israël van de Protestantse Gemeente Heemskerk organiseren in de herfst van 2018 een serie van vier leerhuisavonden over de Heilige Schrift in Jodendom, Christendom en Islam: de Tenach, de Bijbel en de Koran. Welke waarde heeft het Boek, hoe worden de teksten geïnterpreteerd? Daarover zal het gaan, en wel n.a.v. een verhaal dat in alle tradities voorkomt, over Abraham die de opdracht krijgt zijn zoon te offeren. Deskundigen zullen hierover vertellen, waarbij zij zowel historie als actualiteit zullen belichten.

Hartelijk welkom! Noteert u vast deze woensdagavonden: 3 oktober, 17 oktober, 31 oktober en 14 november. Meer informatie volgt later.

07-10 16:00 Israëlzondag met rabbijn Marianne van Praag en ds. Adri van der Wal Castricum

Het provinciale platform kerk en Israel in oprichting organiseert voor de hele provincie Noord - Holland een bijeenkomt op de Israelzondag. Dat is altijd de eerste zondag in oktober. Iedere zondag weer, waarop we de dienst vieren worden we in ons geloof bepaald bij de Joodse wortels van ons geloof. We zingen Psalmen en naast het Nieuwe Testament lezen we ook teksten uit het Oude Testament. Het kan in ons land voorkomen, dat wanneer je een hotel boekt, dat je dan alleen het Nieuwe Testament op je nachtkastje ziet liggen. Daar heb je niets aan, wanneer je ook niet het Oude Testament tot je beschikking hebt. Professor van Ruler heeft ooit eens gezegd:  “het Nieuwe Testament is niet meer dan een verklarend zakwoordenboekje bij het Oude Testament.” Op de Israel zondag gaan we hier verder over in gesprek met rabbijn Marianne van Praag en ds. Adri van der Wal. Zij zullen allebei een lezing houden over de vraag: ”Lezen Joden en christenen dezelfde bijbel.  Marianne van Praag is rabbijn van de Liberaal Joodse Gemeente in Den Haag. Momenteel is zij te zien in de serie op TV  “Kijken in de ziel van religieuze leiders”. Ds. Adri van der Wal is predikant in Hoofddorp. Hij begeleidt het leerhuis in Hoofddorp. Hij weet veel van het Jodendom en hij heeft daar verschillende lezingen over gegeven.

Datum: zondag 7 oktober 2018, 16.00 uur, met na afloop een hapje en een drankje

Plaats: de Maranathakerk  Prins Hendrikstraat 1, 1901 CB Castricum

Meer informatie en aanmelding: ds. Sylvia Neuféglise – Vermeer. Tel: 06 – 12652833.                                    of bij Thetie Deen - Heule

10-10 13:30 Leeskring Hebreeuws Morgensterkerk

Voor de Leeskring Bijbels Hebreeuws is het handig als je een beginnerscursus Bijbels Hebreeuws hebt gevolgd. De cursisten komen bij elkaar op elke 2e en 4e woensdagmiddag van 13:30 tot 15:30 uur, te beginnen op 10 oktober 2018. Er wordt gelezen en geleerd uit ‘Het Hooglied’, onder leiding van Douwe van der Sluis.

14-10 14:00 Jubileumconcert Bellissimo Morgensterkerk

Met een zeer gevarieerd programma gaat Gemengd Koor Bellissimo haar 60-jarig jubileum vieren op zondagmiddag 14 oktober 2018 in de Morgensterkerk te Heemskerk. Aanvang 15.00 uur. Op deze middag zal het publiek gaan genieten van o.a. “Gloria” van Vivaldi, de “Deutsche Messe” van Schubert, variaties op “Die Forelle”van Schöggl en 2 Nocturnes van Mozart. Samen met de mezzo sopraan Ingrid Stijsiger zingt het koor “La Vergine degli Angeli” van Verdi, “Laudate Dominum” van Mozart en “Habanera” van Bizet.Voor de pauze zal Ingrid Stijsiger een solo zingen en speelt de vaste begeleidster van het koor, Lena Lelyukhina, stukken van Schlözer en Haydn op de vleugel. Na de pauze kan het publiek o.a. ook luisteren naar een Intermezzo van Duo Antima op vleugel en viool. De muzikale leiding is wederom in handen van de dirigent Lorenzo Papolo. Begeleiding op de vleugel: Lena Lelyukhina.

Toegangsprijs € 15,00. incl. koffie of thee. Kaartverkoop: Boekhandel Stumpel te Heemskerk en A. Hekster. Tel 0251-249122.