U bent hier: Home - Programma

Datum Tijd Dienst Locatie Opmerkingen Bijlage
25-11 19:00 Karel Eykman over de Bergrede Dorpskerk

Een bijzondere bijeenkomst op 25 november in de Dorpskerk: kinderbijbel- en kinderboekenschrijver Karel Eykman komt vertellen over zijn nieuwe werk, ‘Vrij als de vogels’, waarin hij met verhalen en gedichten de boodschap van de Bergrede opnieuw vertaalt. Stripmaker des Vaderlands Margreet de Heer verzorgde de illustraties in het boek.

De Bergrede bevat alles wat Jezus wilde voorleven. Het is geen preek of geen reglement van hoe je een goed mens wordt, aldus Eykman, maar een uitnodiging om te durven proberen. En opnieuw te beginnen als het niet lukt en blijven volhouden.

Karel Eykman studeerde theologie. Het meest bekend is hij door de kinderbijbel-klassieker ‘Woord voor Woord’. Daarnaast publiceerde hij talloze kinderboeken en bijbelse gedichten. Ook schreef hij voor tv-programma’s als Klokhuis en Sesamstraat.

Aanvang 19:00 uur, koffie en thee na afloop, toegang gratis. Hartelijk welkom!