U bent hier: Home - Programma

Datum Tijd Dienst Locatie Opmerkingen Bijlage
27-01 19:00 Bijbelgesprekken met Heemskerkers Dorpskerk

Een nieuwe serie Bijbelgesprekken met Heemskerkers: Marco Visser gaat in gesprek met Heemskerkers die een bepaalde rol spelen in onze kleine samenleving: wat zijn hun drijfveren, hoe kijken zij naar de tijd waarin wij leven? En daarbij: wat kan de waarde zijn van oude verhalen? Een gesprek over oude bronnen en nieuwe tijden.

Op 27 januari is mevrouw Tiny Meijer-Wentink te gast: geboren en getogen Heemskerkse, 93 jarige oud-kraamverzorgster. Met maar weinig overdrijving zou je kunnen zeggen dat zij half Heemskerk geboren heeft zien worden. Daarbij heeft ze het dorp ook enorm zien veranderen in bijna een eeuw. Hoe kijkt ze daarop terug? Wat zijn de verhalen die blijven?

Op 3 maart is vervolgens Rob Feenstra te gast, directeur van de MAVO-tak van het Kennemer College. Hoe is het om tiener te zijn in deze tijd? En hoe houd je de boel bij elkaar op een school met zoveel verschillende leerlingen?

Op deze zondagen kortom: een tweeluik over de jeugd van tegenwoordig en de ouderdom van tegenwoordig. Om 19:00 uur in de Dorpskerk.

01-02 00:00 Film: het havenpastoraat

Van ‘havendominee’ Leon Rasser, één van onze vaste gastvoorgangers, kregen wij het bericht dat de Nederlandse Zeevarendencentrale ter gelegenheid van haar 125-jarig bestaan een korte film heeft uitgebracht. Verschillende zeemannen en hun familieleden komen hierbij in beeld. Aan de hand van het bekende lied ‘O eeuw’ge Vader, sterk in macht’, komen behalve de leuke ook de moeilijke kanten van het varende leven aan bod. De film is een schets van het belangrijke werk van het havenpastoraat. U kunt de documentaire die 15 minuten duurt, bekijken op Youtube, te vinden via de titel: ‘Voor hen die zijn in nood op zee’. Of zie de website www.nederlandsezeemanscentrale.nl.

14-02 20:00 Bijbelse Theologie voor geïnteresseerden Morgensterkerk

Bijbelse Theologie voor geïnteresseerden: drie avonden voor wie meer wil weten over… Jezus. De Bijbel is een eerbiedwaardig, maar ook moeilijk boek. Een wereld om in te wonen, maar ook om in te verdwalen. Hoe vind je je weg? Binnenkort drie avonden over het Nieuwe Testament. Boekenkasten zijn er vol geschreven over de vraag wie Jezus is. Het aloude christelijke dogma zegt: Christus, waarlijk God en waarlijk mens, gestorven voor onze zonden. In later tijden kwamen er andere beelden bij: Jezus als wijsheidsleraar of als politieke rebel… De bedoeling is om iets van deze ontwikkeling te schetsen, maar ook om terug te gaan naar de bronnen: wat vertellen de evangelisten, wat schrijft Paulus? Een minicursus, bedoeld voor mensen die meer willen weten. Welkom in de Morgensterkerk op de donderdagavonden 14 en 28 februari en 14 maart. Voor informatie en aanmelden: .

03-03 19:00 Bijbelgesprekken met Heemskerkers Dorpskerk

Op 3 maart is Rob Feenstra te gast, directeur van de MAVO-tak van het Kennemer College. Hoe is het om tiener te zijn in deze tijd? En hoe houd je de boel bij elkaar op een school met zoveel verschillende leerlingen?

01-01 00:00 Kerkdiensten en bijeenkomsten terugluisteren

Als u een kerkdienst terug wilt luisteren of een bijeenkomst van Bijbelverhalen met Heemskerkers, kunt u deze hier vinden:

- kerkdiensten

Bijbelverhalen met Heemskerkers