1. 21-10 10:00 DK ds M. Visser m.m.v. Spirit Sound
  2. 28-10 10:00 DK ds D. van Arkel (Castricum)
  3. 04-11 10:00 MK pastor F. van der Louw
  4. 07-11 19:30 DK Dankdag, ds M. Visser
  5. 11-11 10:00 MK ds M. Visser, Avondmaal

U bent hier: Home - Onze kerk - Activiteiten

Activiteiten binnen de gemeente

Datum Tijd Dienst Locatie Opmerkingen Bijlage
21-10 10:00 Kerkdienst Dorpskerk

Komende zondag gaat ds Marco Visser voor in de dienst, om 10:00 uur in de Dorpskerk. Het koor Spirit Sound verleent muzikale medewerking.

23-10 14:00 PCOB IJmond Noord Vrijburcht

Het bestuur nodigt u van harte uit voor de eerste gezamenlijke ledenbijeenkomst van de PCOB op dinsdagmiddag 23 oktober in de Vrijburcht, Vrijburglaan 2 Heemskerk. Wij zijn blij dat we de handen ineen hebben kunnen slaan en dat Beverwijk en Heemskerk samen verder gaan onder de nieuwe naam PCOB IJmond Noord. Voor deze bijzondere bijeenkomst hebben we dan ook Benno de Jong uitgenodigd, landelijk verenigings-coördinator. Benno is bij de totstandkoming van deze samenvoeging betrokken geweest en wij waarderen het zeer dat hij dit heugelijke feit nu met ons mee viert. Voor deze middag hebben we een uitnodigend en ontspannen programma voor u samengesteld.

De zaal gaat open om 13.30 uur, het programma begint om 14.00 uur. Kosten: Vrijwillige bijdrage. Op het programma staat een presentatie: Tussen Vuur- en Schreierstoren door Cor Oudendijk. Cor zal aan de hand van een power point presentatie ons meenemen in de geschiedenis van de IJmond regio.

25-10 13:45 Bijbelkring Morgensterkerk

Op elke laatste donderdag van de maand is er een bijbel-gesprekskring van 13.45-15.15 uur in één van de zalen van de Morgensterkerk, De eerstvolgende bijeenkomst is op donderdag 25 oktober. Een ieder is van harte welkom bij deze kring. Ook anderen van buiten de kerkelijke of dorpsgrenzen zijn welkom! Graag tot ziens!

28-10 00:00 Pannenkoeken eten voor het goede doel! Vredevorstkerk

Op 28 oktober presenteren de tieners van Beverwijk en Heemskerk tijdens de kerkdienst het diaconaal project 2018-2019 aan de gemeentes. Na afloop van de dienst zullen we samen pannenkoeken eten in de Vredevorstkerk. Als u vanuit de Morgensterkerk of de dorpskerk in Wijk aan Zee komt kunt u natuurlijk ook mee eten. We zullen op u wachten.

We vragen een bijdrage voor de maaltijd van minimaal € 2,50 voor volwassenen en minimaal € 1,50 voor kinderen. Graag dit bedrag contant en gepast betalen bij aanvang van de maaltijd. Het volledige bedrag komt ten goede van het project.

We zoeken nog vrijwilligers die een stapel pannenkoeken willen bakken. Wilt u bakken? Dan kunt u dat via mail of sms/whatsapp laten weten aan Fenna Timmer, , 0611184773. Alvast bedankt en graag tot ziens op 28 oktober in de Vredevorstkerk.

30-10 10:00 Ontmoetingsochtend Vrijburcht

Op 30 oktober zijn Rabia Geyik en Marjanne Hoebe aanwezig bij de ontmoetingsochtend. Zij zijn beiden werkzaam in de maatschappelijke dienstverlening in Heemskerk. Ze geven een presentatie over hun functie en maken ons wegwijs in de veelheid van mogelijkheden. Van harte welkom van 10.00 uur-11.30 uur in de Vrijburcht.

02-11 19:00 Bazaar 2018 Morgensterkerk

Vrijdag 2 en zaterdag 3 november houden we weer onze jaarlijkse bazaar in de Morgensterkerk. In de weken voorafgaand aan de bazaar kunt u zich voor of na de kerkdienst melden als vrijwilliger bij één van de bazaarcommissieleden, want : we hebben uiteraard weer veel helpende handen nodig. Wilt u zich nu al melden dan kan dat bij Marina Hoogerbrugge tel. 246765 of bij Esther Seijmonsbergen tel. 0612771317. Hebt u spullen voor de bazaar die u wilt laten ophalen, dan kunt u bellen naar: Henk Paters tel. 240482, André Soorsma tel. 241448 of Dirk Norg tel. 239942.

05-11 10:30 Bijbelkring Westerheem

In Woonzorgcentrum Westerheem is er elke eerste maandag van de maand een bijbel-gesprekskring van 10.30 – 11.30 uur in de familiekamer. In de komende tijd lezen we met elkaar het Bijbelboek Esther. De eerstvolgende bijeenkomst is op maandag 5 november. Een ieder is van harte welkom. Ook anderen van buiten de kerkelijke -  of dorpsgrenzen zijn welkom ! Graag tot ziens !

06-11 09:30 Inloopspreekuur pastor Fred van der Louw Morgensterkerk

Elke eerste dinsdag van de maand heb ik een inloopspreekuur van 9.30 uur – 11.00 uur in de Morgensterkerk. Bezoekmedewerkers kunnen dan binnenlopen om pastorale zaken te bespreken. Maar ook andere gemeenteleden kunnen gebruik maken van dit inloopspreekuur. U hoeft dan geen afspraak te maken en kunt dan gewoon binnenlopen om persoonlijke, of algemene dingen met mij te bespreken.

Bij mijn contactgegevens in Samenklank staat dat ik het best bereikbaar ben van 9.00 -10.00 uur. Het blijkt dat dat weleens verwarrend is. Ik bedoel met “het best bereikbaar” dat als u mij telefonisch wilt spreken, u de meeste kans hebt om mij direct aan de lijn te krijgen tussen 9.00 uur en 10.00 uur is. Dat betekent niet dat u buiten dat uur niet meer mag bellen. Integendeel, u mag mij te allen tijde bellen. Als ik dan niet in de gelegenheid ben om de telefoon aan te nemen, kunt u uw naam en telefoonnummer inspreken, dan bel ik u zo spoedig mogelijk terug.

Fred van der Louw

tel: 06 46591437

email:fredvanderlouw@pknheemskerk.nl

15-11 19:30 Gemeenteavond Morgensterkerk

Donderdag 15 november is een gemeenteavond gepland. De datum kunt u alvast noteren in uw agenda. De gemeenteavond zal zoveel mogelijk in het teken staan van de Diaconie en de diaconale taken van de gemeente. Aanvang 20.00 uur in de Morgensterkerk vanaf 19.30 uur is er ontvangst met koffie.

04-12 09:30 Inloopspreekuur pastor Fred van der Louw Morgensterkerk

Fred van der Louw