1. 23-12 10:00 MK 4e Advent, ds A. Hoekstra (Amsterdam) - gezamenlijke dienst met Beverwijk
  2. 24-12 18:30 MK Kinderkerstfeest, ds M. Visser
  3. 24-12 22:00 DK Kerstnachtdienst, ds M. Visser
  4. 25-12 10:00 MK Kerstdienst, pastor F. van der Louw m.m.v. Recreation
  5. 30-12 10:00 Gezamenlijke dienst met Beverwijk

U bent hier: Home - Onze kerk - Activiteiten

Activiteiten binnen de gemeente

Datum Tijd Dienst Locatie Opmerkingen Bijlage
20-12 10:30 Kerstviering Westerheem Westerheem

Binnenkort zijn er weer overal advents- en kerstvieringen. In de zorgcentra vieren we dat met het Heilig Avondmaal in de zorgcentra. In Sint Agnes is dat 18 december om 10.00 uur. In Westerheem op 20 december om 10.30 uur, dan zingt ook het koor Cantamus o.l.v. Henny Dijkstra.

In de adventsweken worden we uitgenodigd om niet alleen naar het verleden te kijken, met verdriet maar ook met dankbaarheid. Gods trouw breekt alles open en baant ook in ons gemis een weg.

Alle zieken en diegenen die zorgen of verdriet hebben, ook hen die om hen heen staan, bidden we Gods nabijheid toe. Voor velen is deze decembermaand niet makkelijk. Dat u iets mag ervaren van God, die belooft ons te zullen dragen.

23-12 10:00 Kinderen eerst Morgensterkerk

Op 23 december, de vierde Adventszondag, is de dienst gezamenlijk met onze buurgemeente uit Beverwijk in de Morgensterkerk. Dominee Anna Hoekstra zal daarin voorgaan.Wij volgen de komende weken de kinderen van de kindernevendienst in hun project met de titel: Kinderen eerst! De Adventstijd en het Kerstfeest zijn bij uitstek bedoeld voor kinderen, niet omdat er zoveel ‘kinderdingen’ bij komen kijken – kaarsen, een ster, een stal –, maar omdat het Kind centraal staat. En dat kind raakt aan een tederheid die we allemaal in ons hebben, het raakt aan het kind in onszelf. We horen deze weken dan ook teksten waarin de kleintjes in het midden staan, om te beginnen het verhaal over de kinderen die bij Jezus gebracht worden om door hem gezegend te worden. Maar dan de volwassenen: Dat gaat zomaar niet! Een spannende confrontatie tussen de ontferming van Jezus en die al te herkenbare grotemensenwereld van ons… Zo leven wij naar Kerst toe, zingend:

’t Kind mag in het midden staan,

omdat de Heer het heeft gezegd.

Zo worden wij weer zijn gemeente,

de kleinste heeft het eerste recht.

Laat doorgaan, laat doorgaan,

de kinderen mogen voorgaan!

Graag tot ziens. Vrede en alle goeds.

24-12 18:30 Kerstvieringen

En dan vieren wij Kerst: op kerstavond, 24 december, zijn we met alle kinderen weer welkom in de stal van de kinderboerderij Dierendorp. Leuk, om zulke goede overburen te hebben! De viering begint om 18:30 uur.

De kerstnachtdienst  op de 24e bij  kaarslicht is om 22:00 uur in de Dorpskerk, met medewerking van een vocaal ensemble en musici onder leiding van Anja van der Ploeg.

De kerstochtendienst op 25 december is om 10:00 uur in de Morgensterkerk. Recreation zal zingen, Fred van der Louw zal voorgaan.

29-12 18:30 Oliebollentoernooi 2018 De Walvis, Beverwijk

Ook dit jaar gaan we weer gezellig volleyballen! We zouden het leuk vinden als jullie weer sportief meedoen aan het Oliebollentoernooi. Het toernooi is op zaterdag 29 december vanaf 18:30 uur in sporthal De Walvis te Beverwijk. Deelname kost €5,- per persoon. Daarvan gaat €3,- naar de organisatie van het toernooi en €2,- naar het diaconaal project ‘Het Leefkringhuis’ van de jeugd van PKN Heemskerk/Beverwijk. Geef je team op met een leuke naam en kom tijdens het toernooi als team verkleed! Aanmelden.