1. 25-11 10:00 MK Laatste zondag kerkelijk jaar, ds M. Visser en pastor F. van der Louw m.m.v. Con Amore
  2. 02-12 10:00 MK 1e Advent, ds M. Visser m.m.v. Revival Zaandam
  3. 09-12 10:00 MK 2e Advent, ds M. Visser
  4. 16-12 10:00 MK 3e Advent, ds M. Visser
  5. 23-12 10:00 MK 1e Advent, ds A. Hoekstra (Amsterdam) - gezamenlijke dienst met Beverwijk

U bent hier: Home - Op zondag - Kindernevendienst

Kindernevendienst in de 40-dagentijd

Dit jaar werd in de kindernevendienst net als in de kerk het verhaal van Jona verteld in de 40-dagen tijd. Een prachtig verhaal, waar de kinderen ademloos naar luisterden en waarover telkens even werd nagepraat.

In de kerk werd wekelijks in canon het lied “Hé Jona, hé” gezongen onder begeleiding van de Morgensterkindermuziekband. Vooral de boosheid van Jona sprak de kinderen erg aan, want iedereen is wel eens boos.

Daarnaast werd er vier weken hard gewerkt aan een fotolijstje in de vorm van een vis. Bij de jongste groep werd die vis van een ballon met papier maché gemaakt. Het was even wennen, maar al gauw stonden alle kinderen heerlijk met hun handen in de lijm te kliederen en laagjes kranten op hun ballon te strijken. Een week later kon er een mooi kleurtje op worden geplakt en daarna moest de vis natuurlijk nog worden voorzien van een staart en een oog. Door de leiding werd vervolgens een laatste hand aan de fotolijstjes gelegd en kregen alle kinderen met Pasen een prachtig exemplaar mee.

Bij de oudste groep moest eerst worden gefiguurzaagd, waarbij nogal wat zaagjes sneuvelden. Dankzij de hulp van een paar extra ingezette vaders kreeg iedereen het toch voor elkaar om de vis uit te zagen. Daarna was het tijd om te schuren en schilderen. De leiding had inmiddels iedereen op de foto gezet, zodat ook de kinderen van de oudste groep met Pasen met een heel origineel fotolijstje naar huis gingen.

Met palmpasen trok een lange stoet kinderen door de kerk met hun versierde palmpaasstok.

Alle kinderen zijn welkom in de kerk

Bij de kerkdiensten is er voor de kinderen in de schoolgroepen 1 t/m 8 gelegenheid om deel te nemen aan de kindernevendienst. Tijdens de Bijbellezingen en de preek in de kerk gaan de kinderen naar hun eigen dienst. Een enthousiaste groep vrijwilligers vertelt in een aparte ruimte de verhalen uit Kind op Zondag en brengt de bijbelverhalen in begrijpelijke taal voor kinderen. Vaak wordt er ook geknutseld of een spelletje gedaan.

Heeft u ook zin om mee te doen als leiding van de kindernevendienst, neem dan contact op met Rommie Klijn tel. 241 898.

Uiteraard kunt u ook eerst samen met uw kind(eren) vrijblijvend meelopen.

Tot zondag!
De kindernevendienstleiding