1. 29-04 10:00 DK ds O. Sondorp
  2. 06-05 10:00 DK ds M. Visser
  3. 10-05 10:00 DK Hemelvaart, pastor F. van der Louw
  4. 13-05 10:00 DK pastor F. van der Louw
  5. 20-05 10:00 MK Pinksteren, ds M. Visser m.m.v. Zaans Interkerkelijk Mannenkoor

U bent hier: Home - Voor de ander - Kom in actie

Kom in actie

Kom in actie voor…Amnesty
In Saoedi Arabië zitten zeven hervormers in eenzame opsluiting. Zij worden in de stad Jeddah in het gebouw van de Inlichtingendienst zonder aanklacht gevangen gehouden. Ze zijn gewetensgevangenen, die zijn vastgezet vanwege hun werk op het gebied van de mensenrechten en vreedzame politieke verandering in hun land.
Amnesty International vraagt ons een brief te schrijven - voor 1 april a.u.b. - naar de Saoedische koning. Voor meer informatie, adressen en voorbeeldbrieven: www.amnesty.nl/acties, tel. 020-535.21.11.

Kom in actie voor…het NBG
Het Nederlands Bijbelgenootschap vraagt uw aandacht voor de Bijbel per Maand-Club. Geef elke maand een Bijbel weg! Dat is de gedachte achter de Bijbel per Maand-Club. Met elke 5 euro geeft u subsidie voor het verspreiden en vertalen van één Bijbel in het buitenland. Doet u ook mee? Met uw bijdrage ondersteunt u het vertaalwerk wereldwijd. Dat is hard nodig: in nog maar 429 van de 6000 talen bestaat er een volledige Bijbelvertaling. In ruim 4300 talen is nog geen enkele Bijbeltekst beschikbaar!
Informatie: www.bijbelgenootschap.nl of Zijlweg 198, Haarlem (vlak langs de Randweg). U kunt langskomen of een afspraak maken: 023-534.20.95.

Kom in actie voor…vluchtelingen
Dieuwertje Blok, bekend tv-presentatrice, schreef: “Mijn moeder heeft zelf ondergedoken gezeten. Als zij toen niet was geholpen, was ik er niet geweest. Dat is iets dat je je leven lang bijblijft. Daarom vind ik dat we de mensen die nú veiligheid zoeken ook moeten beschermen. Het zijn mensen zoals jij en ik. Ze willen niets anders dan een normaal leven leiden. In veiligheid, voor zichzelf en voor hun kinderen”.
Informatie: www.vluchtelingenwerk.nl of Postbus 2894, 1000 CW Amsterdam, of 020-346.72.07. Of geef op giro 123488.

Kom Wereldwinkelen
Erkende leveranciers worden meestal langdurig gesteund. Zo’n erkenning wordt dan ook niet zomaar verleend. Klanten in Nederland moeten erop kunnen vertrouwen dat het echt om eerlijke handel gaat. Door deze zekerheid durven producenten in ontwikkelingslanden risico’s te nemen. Om nieuwe gedurfde wegen in te slaan. Te moderniseren, te experimenteren, in te spelen op “nieuwe mode”, nieuwe trends. Daardoor zijn de producten in de Wereldwinkel vaak zo verrassend, zo origineel. Daar komt bij dat de makers van al dit moois alle ruimte krijgen om zich op eigen kracht verder te ontwikkelen. Door het kopen van een fairtrade cadeau in de wereldwinkel kun je het leven van producenten in ontwikkelingslanden echt veranderen! Kom vaker Wereldwinkelen!