1. 25-11 10:00 MK Laatste zondag kerkelijk jaar, ds M. Visser en pastor F. van der Louw m.m.v. Con Amore
  2. 02-12 10:00 MK 1e Advent, ds M. Visser m.m.v. Revival Zaandam
  3. 09-12 10:00 MK 2e Advent, ds M. Visser
  4. 16-12 10:00 MK 3e Advent, ds M. Visser
  5. 23-12 10:00 MK 1e Advent, ds A. Hoekstra (Amsterdam) - gezamenlijke dienst met Beverwijk

U bent hier: Home - Jongeren - Tieners - Nacht van je Leven

Nacht van je Leven

​​Op 31 maart 2018 vindt weer de jaarlijkse nacht van je leven plaats.

Er hebben zich zo'n 20 tieners aangemeld, dus er wordt een gedenkwaardige nacht verwacht.

Nacht van je Leven 2016 - Reis naar het einde van de nacht

26 maart 20:45 vanaf de Grote Kerk Beverwijk (kerkstraat 37A)

Het was voor mij de eerste keer dat ik mee liep en ik had er heel veel zin in. We zijn met een groep van elf jongeren om 21:45 uur gestart in de Grote Kerk in Beverwijk. De vraag was daar: welk kruis draag jij? We hebben allemaal een klein kruisje van hout gemaakt dat we daarna hebben vastgespijkerd op een heel groot kruis. We mochten onze last achter laten bij het kruis.

Vanaf de Grote Kerk zijn we naar het station in Beverwijk gefietst. Daar bij het Razziamonument hebben we stil gestaan bij wat er gebeurd is in de Tweede Wereldoorlog in Beverwijk/Velsen. Als eerbetoon hebben we de stoep voor het monument met stoepkrijt vol geschreven met kreten en boodschappen, net als in Brussel.

Te voet zijn we verder gegaan naar de pont in Velsen. Op de pont was de vraag: waar ben jij dankbaar voor? Iedereen kreeg een pen en een stapeltje post-its. Toen we de pont aan de overkant verlieten, was een stukje van de pont vol geplakt met briefjes waar onze zegeningen op geschreven waren.

In Velsen werden we in de Engelmunduskerk verwacht. Daar stond wat drinken voor ons klaar en hoorden we een mooi verhaal over een archief vol met kaartjes waarop al onze daden en gedachten geschreven staan. Ieder kaartje stuk voor stuk ondertekend met je eigen naam. Plots was daar een man die je eerste niet herkende maar die je troostte en daarna ieder kaartje stuk voor stuk persoonlijk overschreef met zijn eigen naam, geschreven in bloed: Jezus. Prachtig vond ik het.

Van Velsen zijn we naar Driehuis gelopen waar we op de trein naar Haarlem zijn gestapt. Ook in de trein kregen we de vraag waar we dankbaar voor waren. Toen we de trein verlieten, was onze coupé volgeplakt met post-its. We hebben vanaf het perron gezien hoe de volgende reizigers de trein in stapten, eerste een beetje argwanend keken naar de briefjes en toen ze er een paar lazen een glimlach op hun gezicht kregen. Dat gaf ons een goed gevoel!

In Haarlem stond Danny klaar met koffie en chocolademelk en Rik had donuts mee! Dat kwam op een goed moment, lekker.

We zijn doorgelopen naar de Koepel waar een asielzoekerscentrum is gevestigd, helaas waren er alleen nog mensen wakker die geen Nederlands of Engels spraken. De post-its kwamen weer tevoorschijn, we hebben de hal vol geplakt met bemoedigende woorden voor de vluchtelingen.

Vervolgens zijn we de regen ingestapt op weg naar de Groenmarktkerk waar de hele nacht al een wake aan de gang was waar we om 4:00 uur bij aansloten. Drie korte kerkdiensten hebben we meegemaakt. Tussen de diensten was er gelegenheid om creatief aan de gang te gaan met verf, papier en kaarsen.

Na de laatste dienst was er Paasontbijt waarna we terug gegaan zijn naar de trein. Een aantal jongeren kon het niet laten om de post-its nog een laatste keer tevoorschijn te halen. Dus ook toen we om 8:15 uur in Beverwijk uitstapten, was onze coupé wederom de mooiste van allemaal.

Fenna Timmer