1. 25-11 10:00 MK Laatste zondag kerkelijk jaar, ds M. Visser en pastor F. van der Louw m.m.v. Con Amore
  2. 02-12 10:00 MK 1e Advent, ds M. Visser m.m.v. Revival Zaandam
  3. 09-12 10:00 MK 2e Advent, ds M. Visser
  4. 16-12 10:00 MK 3e Advent, ds M. Visser
  5. 23-12 10:00 MK 1e Advent, ds A. Hoekstra (Amsterdam) - gezamenlijke dienst met Beverwijk

U bent hier: Home - Onze kerk - Ontmoeting en verdieping

Aanbod van activiteiten voor het seizoen 2018 – 2019

Protestantse Gemeentes Beverwijk & Wijk aan Zee, Heemskerk, Velsen-Noord

Eigenlijk is het zo voor de hand liggend: Heemskerk, Beverwijk & Wijk aan Zee en Velsen-Noord zijn al lang aan elkaar vastgegroeid. Ook in de kerk raken we meer en meer op elkaar aangewezen. Ons gezamenlijke kerkblad Samenklank is een goed voorbeeld van een samenwerking die al lang bestaat. Is het dan niet vanzelfsprekend dat we verder denken over meer mogelijkheden om samen te werken?

Als voorgangers kwamen we al snel uit op meer samenwerking op het gebied van Vorming en Toerusting: waarom zouden we allemaal zelf het wiel uitvinden terwijl de buren dat al lang gedaan hebben? Zo kwamen we uit bij deze gezamenlijke presentatie van dit aanbod dat we vooralsnog ‘Ontmoeting & Verdieping’ genoemd hebben.

Feitelijk verandert er niet zo heel veel. De meeste activiteiten in ons aanbod vinden nog steeds gewoon plaats in een van de ‘eigen’ kerkgebouwen. Maar meer dan voorgaande jaren benadrukken we op deze plek dat u van harte welkom bent bij een ‘activiteit bij de buren’. Hoe eenvoudig kan het zijn? We ontmoeten u graag, of het nu in Heemskerk, Beverwijk & Wijk aan Zee of Velsen-Noord is.

Hiernaast zijn er in seizoen 2018-2019 deze verdiepingsactiviteiten in de Morgensterk:

Leeskring Hebreeuws

Voor de Leeskring Bijbels Hebreeuws is het handig als je een beginnerscursus Bijbels Hebreeuws hebt gevolgd. De cursisten komen bij elkaar op elke 2e en 4e woensdagmiddag van 13:30 tot 15:30 uur, te beginnen op 10 oktober 2018. Er wordt gelezen en geleerd uit ‘Het Hooglied’, onder leiding van Douwe van der Sluis.

Verdieping Jodendom

Een groep buigt zich komend seizoen over de vele aspecten van de Sabbat in het Jodendom. De bijeenkomsten zijn altijd op de 1e en 3e woensdagochtenden van de maanden september-mei, te beginnen op 19 september van 9:30 tot 11:30 uur, onder leiding van Jan Henneman.

Leeskring Levinas

Emmanuel Levinas (1906-1995) was een Frans-Joodse filosoof. Hij wordt wel gerekend tot de belangrijkste denkers van de twintigste eeuw. Zijn filosofie kun je kernachtig uitdrukken in de zin:  het is de ander die mij tot ik maakt. Dit najaar wordt een aantal van zijn teksten gelezen en uitgelegd, onder leiding van Jan Henneman. De groep komt bijeen op de 2e en 4e maandagavond van de maanden september-december, te beginnen op 24 september van 19:45 tot 21:45 uur.

We beginnen dan met het kijken naar een interview met als titel ‘Jij die mij aanziet’. Het gesprek zal ook gaan over de toepassing van Levinas’ denken in de huidige tijd.