1. 23-12 10:00 MK 4e Advent, ds A. Hoekstra (Amsterdam) - gezamenlijke dienst met Beverwijk
  2. 24-12 18:30 MK Kinderkerstfeest, ds M. Visser
  3. 24-12 22:00 DK Kerstnachtdienst, ds M. Visser
  4. 25-12 10:00 MK Kerstdienst, pastor F. van der Louw m.m.v. Recreation
  5. 30-12 10:00 Gezamenlijke dienst met Beverwijk

U bent hier: Home - Op zondag - Komende zondagen

Welke diensten zijn er komende tijd?

Kinderen eerst

Wij volgen de komende weken de kinderen van de kindernevendienst in hun project met de titel: Kinderen eerst! De Adventstijd en het Kerstfeest zijn bij uitstek bedoeld voor kinderen, niet omdat er zoveel ‘kinderdingen’ bij komen kijken – kaarsen, een ster, een stal –, maar omdat het Kind centraal staat. En dat kind raakt aan een tederheid die we allemaal in ons hebben, het raakt aan het kind in onszelf. We horen deze weken dan ook teksten waarin de kleintjes in het midden staan, om te beginnen het verhaal over de kinderen die bij Jezus gebracht worden om door hem gezegend te worden. Maar dan de volwassenen: Dat gaat zomaar niet! Een spannende confrontatie tussen de ontferming van Jezus en die al te herkenbare grotemensenwereld van ons… Zo leven wij naar Kerst toe, zingend:

’t Kind mag in het midden staan,

omdat de Heer het heeft gezegd.

Zo worden wij weer zijn gemeente,

de kleinste heeft het eerste recht.

Laat doorgaan, laat doorgaan,

de kinderen mogen voorgaan!

Rondom de diensten

Wij staan weer voor de Advent, de tijd die ons de verwachting te binnen brengt.

De wereld is zoals die is…, maar nee, zo blijft het niet. De Heer is komende, hij breekt onze werkelijkheid open en maakt de aarde nieuw. En ons erbij.

Zo is de Adventstijd tegengif tegen elk cynisme, elk schouderophalen, alle hopeloosheid.

De liederen van Advent helpen mij altijd: ‘De nacht is haast ten einde, de morgen niet meer ver…’,

… ‘ O kom, o kom, Immanuël…’ teksten en melodieën die zo vol verlangen zijn, dat ze onze vaststaande realiteit alvast een beetje open zingen. Prachtig.

Een andere bijzonderheid is dat we de twee laatste zondagen van het jaar onze dienst gezamenlijk met onze Beverwijkse buren vieren. Dat is ons vorig jaar heel goed bevallen, vandaar:

Op 23 december, de vierde Adventszondag, is de dienst in de Morgensterkerk.

Collega Anna Hoekstra zal daarin voorgaan.

Op 30 december zijn we in de Vredevorstkerk, waar Jeannet van Doorn uit IJmuiden zal voorgaan. Goed elkaar te ontmoeten.

En dan vieren wij Kerst: op kerstavond, 24 december, zijn we met alle kinderen weer welkom in de stal van de kinderboerderij Dierendorp. Leuk, om zulke goede overburen te hebben!

De viering begint om 18:30 uur.

De kerstnachtdienst  op de 24e bij  kaarslicht is om 22:00 uur in de Dorpskerk, met medewerking van een vocaal ensemble en musici onder leiding van Anja van der Ploeg.

De kerstochtendienst op 25 december is om 10:00 uur in de Morgensterkerk.

Recreation zal zingen, Fred van der Louw zal voorgaan.

Graag tot ziens, vrede en alle goeds,

Marco Visser