1. 21-10 10:00 DK ds M. Visser m.m.v. Spirit Sound
  2. 28-10 10:00 DK ds D. van Arkel (Castricum)
  3. 04-11 10:00 MK pastor F. van der Louw
  4. 07-11 19:30 DK Dankdag, ds M. Visser
  5. 11-11 10:00 MK ds M. Visser, Avondmaal

U bent hier: Home - Voor de ander

Voor de ander

Aktie4kids schoenendoosaktie

Samen met stichting de Samaritaan hebben we in Heemskerk weer mee gedaan aan de Actie4kids, waarbij mooi versierde schoenendozen worden gevuld met schoolspullen, hygiëne producten, speelgoed en een knuffel. De schoenendoosaktie heeft dit jaar in Heemskerk maar liefst 67 gevulde schoenendozen opgeleverd, die rond de kerst aan kinderen in Roemenië zullen worden uitgedeeld. Dit jaar waren er door de Vrije Evangelische Gemeente al 50 dozen van te voren versierd, maar hebben andere gemeenteleden ook zelf een doos versierd.  Iedereen heel erg bedankt voor het versieren en vullen van de  versierde dozen.

Diaconie helpt

Soms gaat het mis: je hebt (tijdelijk) geen werk, komt er niet uit tijdens scheiding, hebt geen geld voor een uitvaart, of je hebt hiermee te maken in combinatie met psychische problemen. Ineens heb je onvoldoende financiële middelen om je schulden af te lossen of betalingsverplichtingen na te komen. Kent u iemand in problemen of bent u het zelf?

Soms kan de diaconie doorverwijzen of

bemiddelen bij het vinden van het juiste loket of

(als geen of onvoldoende beroep kan worden

gedaan op andere regelingen) tijdelijke individuele

hulp bieden (bijvoorbeeld door het verstrekken van

een kleine financiële gift of lening) op weg naar

een  structurele oplossing.

In 2012 starten de eerste vrijwilligers als SchuldHulpMaatje. Het is praktische hulp en hoop via Nederlandse Kerken en PCOB door SchuldHulpMaatjes met als doelen:

• Mensen leren financieel vrij te zijn.
  • Praktische handreikingen om meer overzicht en controle te behouden.
  • Een bijdrage aan een andere omgang met geld en consumeren. Anders gezegd, om te komen tot ander gedrag en houding op financieel gebied.

Voor mensen die bezig zijn met (voorkomen van) hun schulden is de objectieve website www.uitdeschulden.nu een belangrijke bron van informatie.